Blog

Cum sa iți motivezi angajații

In contextul de astăzi tot mai multe companii „se lovesc” de provocarea retentiei angajatilor. Cu totii stim ca angajatii cu vechime in companie sunt greu de inlocuit. Nu spun ca nu poti recruta un nou angajat cu aceleasi hard-skill-uri insa soft skill-urile dezvoltate in cadrul echipei nu le poti obtine rapid. Si atunci ce faci ca agajatii sa ramana cat mai mult timp in echipa? De cele mai multe ori primul gand care iti vine in minte este acela de a oferi mai multe beneficii salariale sau poate un salariu mai mare. Acest beneficiu nu dauneaza numai companiei ci si pietei muncii datorita cresterii salariale artificiale pentru anumite categorii de angajati. Si atunci provocarea este sa cautam alte solutii pentru a avea un procent de retentie al salariatilor cat mai mare.

Motivarea angajatilor in companie

Motivarea angajatilor o poti face si altfel decat marind salariul. Retentia angajatilor o poti realiza prin crestea angajamentului acestora fara de companie. De exemplu poti motiva angajatii oferind mai multe formari care sa includa si dezvoltarea soft skill-urilor, nu doar a hard-skill-urilor. Conditiile de munca sunt foarte importante cand vorbim de motivarea angajatilor pentru ca un mediu de lucru curat, organizat are un impact direct asupra acestei axe. De asemenea amenajarea unui spatiu friendly pentru servirea mesei sau zonele de relaxare pentru pauze pot avea un aport semnificativ in procesul de motivare al angajatilor. Poti crea un pachet de beneficii de sanatate la un cost minim care poate aduce valoare adaugata in procesul de retentie al angajatilor. La motivarea angajatilor pot contribui si evenimentele online, organizate trimestrial, in care sa inviti specialisti care sa ii ajute sa identifice solutii la problemele recurente.

Asculta-ti angajatii

Oamenii, in general, raman acolo unde se simt ascultati, unde comunicarea este usoara, unde problemele lor sunt ascultate si succesele recunoscute. Toate acestea pot veni la pachet in cadrul unei companii printr-un program dezvoltat special pentru motivarea angajatilor.

Toate aceste informatii le poti obtine chiar de la angajatii tai in urma unui studiu intern creat exact pentru a raspunde acestei intrebari: “Cum sa imi motivez angajatii?”. In acest mod poti identifica exact care sunt top 3 sau 5 beneficii care te vor ajuta sa cresti nivelul de motivatie al agajatilor tai.

Sunt companii care folosesc sistemele de sugestii si sunt foarte eficiente pentru ca poti vedea in timp real nevoile acestora pentru a-si desfasura activitatea mai eficient si de ce nu, mai rapid. In acelasi timp motivatia angajatilor creste pentru ca sunt rasplatiti pentru ideile de imbunatatire propuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *